Dragi učenci in starši!

V delu na daljavo je zanimivo preživljanje jutranjega časa, ko ste še malce zaspani in je treba vaše možgančke  malo  zbuditi ter pripraviti na aktiven pouk, ki poteka pri vas doma.

Dejavnosti, ki vam jih bom pošiljala, niso obvezne, verjamem pa, da vam bodo vsaj malo pomagale pri pripravi na učenje ali kot vmesna sprostitev.

Učiteljica Boža Arko


KEGLJIŠČE

Danes pa si bomo naredili kegljišče.

Za to potrebuješ:

  • Prazne pločevinke, ki jih lahko poljubno pobarvate ali okrasite 
  • Prazne plastenke, ki jih lahko napolnite do polovice z vodo ali s peskom 
  • Manjšo ali večjo žogo, ki jo imate doma (to je lahko: tenis žogica, pink ponk žogica, nogometna žoga …) 
  • Vrv, palico, vejo ali karkoli najdete doma za kegljaško progo 

IDEJA

 


ŽIVALSKA JOGA

Naslednja aktivnost vam bo vzela največ 15 min in bo pripomogla k temu, da se prebudite in da možgani dobijo kisika za opravljanje učenja. Učenci, ki ne znate brati, vam naj pri branju pomagajo starši.

Vsak položaj držite 30 sekund. Starši lepo prosim vaša naloga je, da pripovedujete zgodbo in sodelujete z vašimi učenci. Najprej učencem pokažite vse položaje iz sličic. Ko v zgodbi preberete besedo, ki je na sličici mora učenec narediti ta položaj in ga držati 30 sekund oziroma kolikor zmorejo. Vmes lahko naprej berete zgodbo. Motivirajte jih s tem, da delate z njimi.

Zgodba:

Po sedmih morjih po najmogočnejših valovih so pogumni gusarji iz daljnih dežel potovali na svoji veliki leseni LADJI, polni zakladov do najlepšega otoka na svetu, do otoka Biser. Tam so naseljene živali z vsega sveta, bela mivka je kakor iz biserov, ki se svetlikajo na soncu in morje je kakor nebo brez oblačka, modro ter čisto.

Na poti do otoka Biser so gusarjem pot prekrižale vodne živali. Nekaterih so se ustrašili, spet drugih so se razveselili. Prva žival, ki jih je presenetila, je bila mogočna HOBOTNICA s kar dvanajstimi lovkami, ki so brezglavo čofotale po morju in katera izmed njih je nenamerno udarila tudi po leseni ladji. Gusarji se hobotnice niso prestrašili, ampak so pogumno pluli naprej in ji iz daljave pomahali v slovo. Po urah in urah plutja po mirnem morju so ob ladji zagledali ogromnega MORSKEGA PSA. To ni bil katerikoli morski pes. O ne! To je bil veliki beli morski pes, tisti, ki lahko celo ladjo gusarjev za zajtrk požre. Tega so se gusarji močno prestrašili. Pograbili so svoja vesla in z vso močjo veslali in uspeli pobegniti tej mogočni ribi. Ob vsem tem pa so pozabili pogledati na zemljevid, se izgubili ter odpluli daleč stran od otoka Biser. Na srečo so v njihovo bližino priplavali prijazni DELFINI, ki so jih pospremili do obljubljenega otoka. In kaj se je zgodilo na otoku? To bomo pa izvedeli jutri, ko se pogumni gusarji odpočijejo od naporne poti.