V mnogih državah se vsako tretjo nedeljo v novembru spominjamo žrtev prometnih nesreč.

Tako je tudi v Sloveniji, kjer je med 1. januarjem in 6. novembrom letos življenje zaradi nesrečnega dogodka na cesti zgubilo 117 ljudi. Veliko. Preveč. Za vsako od teh žrtev so ostali bližnji, prijatelji, sodelavci in znanci, katerih življenja je usodno in nepreklicno zaznamovala nenadna in vedno prehitra izguba. Mnogi udeleženci prometnih nesreč pa bodo po tragičnem dogodku za vedno živeli drugače in z omejitvami ali pa potrebujejo veliko časa in podpore, da odpravijo posledice, ki jih je mogoče. Spominov pa ni mogoče izbrisati. 

Za Laporčane bi vsekakor lahko rekli, da se zgodaj srečamo s prometom. Skoraj vsi učenci se v šolo vozijo z avtobusom, starši pa v službe in po opravkih z avtomobili. Šola in šolsko igrišče sta ob cesti.

Na komemoraciji Občine slovenska Bistrica, ki je potekala v petek, 18. 11. 2016, pred našo šolo, smo sodelovali s kratkim kulturnim programom, govornika pa sta bila podžupan Občine Slovenska Bistrica, gospod Žarko Furman, in predsednik Krajevne skupnosti Laporje, gospod Štefan Otorepec.