(prejšnji prispevek – 16.10.)

Erasmus+ Portugalska

17.10.2017, Viseu

Ob za nas (pre)zgodnji 9. uri se je za nas začel 2. dan v Viseu. Najprej smo pojedli zajtrk, nato pa se še z ostalimi učenci odpravili do šole gostiteljice.  V primerjavi z našim sistemom bi lahko rekli, da je to srednja šola in ne osnovna šola. Prav tako pa je med našo in njihovo šolo veliko razlik.

Ena od večjih razlik je ta, da imajo drugačen učni sistem. Osnovna šola traja od prvega do šestega razreda, srednja pa od od sedmega do dvanajstega razreda.

Predmetnik se razlikuje od našega, saj se učenci učijo tudi strokovnih predmetov kot so umetnost, znanost, tehnologija, družboslovne vede.

Šolo so sestavljale tri zgradbe, ki niso bile povezane, in sicer: telovadnica, zgradba za znanost in tehnologijo ter zgradba za umetnost.

Šola že dolgo ni bila prenovljena, kar se odraža na opremi, najbolj pa so nas presenetile zelo slabo vzdrževane toalete. Ogled in predstavitev njihove šole nas je defenitivno opomnil, da bi morali bolj spoštovati našo šolo.

Ogled smo zaključili s kvizom Kahoot. Nato smo se razdelili v mešane skupine in pod nadzorom učiteljev posneli filmček o tem, kako se vedemo na intervjuju za službo.

Dan smo zaključili s slastno večerjo v pisani mednarodni družbi. Jedli smo ribe in morske sadeže, ki jih Portugalci pojedo veliko! Utrujeni smo se podali v hotel in se že veselimo prihodnjega dne, ko gremo… Izveste prihodnjič!
Avtorja besedila: Filip Rap in Luka Urban Kitek, 8.a