MAJSKO DRUŽENJE NA OŠ GUSTAVA ŠILIHA LAPORJE OPLEMENITENO Z DOBRODELNOSTJO

 

Ljudje imamo večinoma radi kaj predvidljivega in stalnega, občasno pa vsak izmed nas zahrepeni po presenečenju, spremembi in nečem novem.  Ko pa se znano in utečeno spremeni, je prav, da se spremeni na bolje.

 

Tradicionalno majsko druženje OŠ Gustava Šiliha Laporje je letos dobilo čisto novo razsežnost. Mladim, željnim gibanja in s tem usmerjenim k zdravemu načinu preživljanja prostega časa, smo z zamislijo letošnjega majskega druženja in dražbo likovnih in drugih umetniških del ter športnih rekvizitov pomagali uresničiti še eno željo. V šolskem parku bodo kmalu lahko ob nekaj starih igralih, ki so uspešno prestala vse spremembe in preizkušnje, uporabljali nova. Le kdo jih ne bi želel preizkusiti?

 

S skupnimi močmi smo spet naredili veliko. G. Roman Ferlinc je ge. ravnateljici Margareti Voglar predlagal, da bi med nas povabil kar g. Mirana Rudana. Bolj primernega gosta od nekoga, ki ga je na vrh, kot sam pravi, popeljal album V srce, si na dobrodelni prireditvi res ne moremo želeti. Kmalu nato smo uresničili še eno podobno drzno zamisel in medse povabili Vivere, vokalno skupino, ki pod tem imenom nastopa od l. 1993. Menjale so že okoli 30 pevk in tudi nekaj umetniških vodij, pomembno pa je, da so priznanja, ki jih prejemajo tako doma kot v tujini, stalnica v njihovi karieri.

 

Štorkljice, OPZ in MPZ pod vodstvom Katje Lovrenčič so se tudi tokrat predstavili z dodelanimi in zanimivimi točkami.

 

Sicer je seznam vseh, ki so pomagali, kot so najbolje znali, dolg. Slike in fotografijo za dobrodelno dražbo so prispevali ljubiteljski slikarji gospe Jožica Tomazini, Štefka Jesenek, Tjaša Arko, Zvonimira Male, Stanka Reis,  Živka Vihtelič Vodlan, Francka Otorepec, Renata Jesenek in Anica Šela, gospodje Franc Kolar, Vojko Kumer, Branko Gajšt, Borut Brumec in Roman Ferlinc ter učenci Larisa Kurnik, Veronika Šela, Anika Auer, Zana Kovačič in Luka Urban Kitek. Igor Požgan je daroval dve svoji umetnini. ŠTOKWENZEL je podaril tri primerke ekskluzivne opreme, ki jim vrednost dvigajo žlahtna patina časa, vrhunski dizajn in skrbno ročno delo, opravljeno z veliko mero ljubezni. Vrhunska športnika Tim Gaiser, ki je bil naš gost na prireditvi ob enem od minulih občinskih praznikov, in Alen Šket, nekdanji učenec naše šole, ki je vstopil v svet športa ob spodbudah učitelja Igorja Vančka, sta za dražbo prijazno podarila svoje športne rekvizite. Turistično društvo Laporje je podalo izvirno idejo, in sicer da se bo za pohod po Laporski pohodniški poti, načrtovan za 22. junija 2019, pobirala štartnina, ki jo bodo v celoti namenili za šolska igrala. Predsednik sveta staršev Niko Onič je izdelal obeske, ki so služili kot vstopnice za koncert, Aktiv kmečkih žena Laporje je prispeval sladke dobrote in člani turističnega podmladka so jih neutrudno ponujali. Tudi sami smo se potrudili in napekli dovolj peciva, da so ga gostje lahko odnesli domov, če so želeli z njim koga razveseliti ali pa ob njem obujati spomine na dogodek.

 

Svoj kamenček v mozaik naše plemenite zgodbe so dodali tudi Občina Slov. Bistrica (z nami je bil podžupan Občine Slov. Bistrica g. Žarko Furman) in KS Laporje, g. Vladimir Leskovar, ki nam je pomagal pri naši novi pridobitvi, tj. novem odru, in gospa Lidija Šlamberger Razboršek s pobudo za obnovo in oživitev parka. G. Dejan Šparakl si je prizadeval pridobiti sredstva za igrala pri županu. Člani Prostovoljnega gasilskega društva Laporje so pomagali z usmerjanjem prometa, Foto studio Brbre je skrbel za fotografiranje in svet staršev za pomoč pri donacijah. Finančna sredstva so donirali: KRT gradbeništvo, IBIS projektiranje d.o.o, Ibis d.o.o., AGROCOM d.o.o, Tanini d.o.o., Zavod za šport Slovenska Bistrica, Elektro plus Maribor in Zavarovalnica Sava.

 

Iskrena hvala, da ste nam s svojo dobrodelnostjo pomagali uresničiti nekaj naših želja. Pravo vrednost vaših daril bodo odkrivale številne generacije mladih še veliko let.

 

Božena Ferenčina Brence, prof.