Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo po navodilih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport OŠ Gustava Šiliha Laporje od ponedeljka, 16. 3. 2020, do preklica, zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa zaprta.

Pred nami je čas, poln izzivov, s katerim se bo vsak soočal po svojih močeh. Kot pravi naša vizija, nam bo s skupnimi močmi uspelo.

V tem trenutku je najbolj pomembno, da zelo omejimo medsebojne stike. To pomeni, čim manj ‘fizičnega’ druženja, kot je druženje med sosedi, sorodniki, zbiranje na ulici, na otroških igriščih ipd. Ob tem ne smemo pozabiti na najbolj ogrožene: to so starejši ljudje in kronični bolniki (babice, dedki …). Le-ti naj bodo čim manj izpostavljeni možnosti okužbe. Zato pri nujnih stikih z omenjenima skupinama dosledno upoštevate navodila o preprečevanju prenosa okužb (umivanje rok, uporaba razkužil, razdalja ob pogovoru).

Seveda pa želimo, da kljub omejitvam ohranite čim bolj zdrav življenjski slog:

  • pijete dovolj tekočine – vode;
  • jejte svežo zelenjavo in sadje;
  • sprehodite se ali tecite na svežem zraku. Tokrat sami in ne v družbi.

 

Šolske aktivnosti se ne bodo prekinile. Preberite kakšno dobro knjigo, poglejte dober film, zaigrajte kakšno družabno igro.

Na OŠ Gustava Šiliha Laporje smo pričeli z UČENJEM NA DALJAVO, saj želimo, da učenci ostanejo učno aktivni. Pri učenju na daljavo je ključna vloga starša, zato upamo na vašo pomoč. Spodbujajte učence, da bodo zadane naloge naredili in učiteljem po navodilih posredovali povratne informacije. Takšen način učenja je za vse nas nov, zato bodimo fleksibilni in strpni.

Več navodil ste prejeli od razrednikov na e-pošto. Za tehnično pomoč glede uporabe računalnika se obrnite na g. Jureta Cvahteta (jure_cvahte@yahoo.com).

 

Ker se v šolah in vrtcih nujno varstvo ne organizira, Občina Slovenska Bistrica poziva k prostovoljstvu. Poziva občane, ki so pripravljeni:

  • pomagati pri nujnem varstvu otrok tistim staršem, ki opravljajo delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah.
  • nuditi pomoč pri dostavi hrane in zdravil starejšim, ki nimajo svojcev  in obolelim, ki nimajo možnosti oskrbe s hrano in nujnimi zdravili.

Zainteresirani se javite na elektronsko pošto: obcinaslb@gmail.com

Naša skrb je preprečevanje širjenja koronavirusa. Prosimo vas, da se držite pravil, ki so v skladu z odgovornim ravnanjem družbe in posameznika v njej. Ostanite zdravi.