Spoštovani starši, dedki, babice, otroci!

💌 Smo ravno na polovici meseca maja, ki smo ga v Simbiozi namenili opozarjanju na pomen skrbi o našem duševnem in telesnem zdravju, ki je bilo med epidemijo na tak ali drugačen način načeto! Izjemno smo hvaležni čisto vsakemu izmed vas in seveda tudi organizacijam znotraj katerih delujete (do danes nas skupaj giba že več kot 200 organizacij); da ste prepoznali naš poziv in da nas iz dneva v dan navdušujete s pošto, ki prihaja na naš naslov! Neverjetno navdihujoče je videti, da ste se akcije lotili tako zagnano.

V novem tednu smo seveda za vas pripravili nove vsebine:

🌼IV. GIBAlni IZZIV

V tokratnem izzivu vas, po prijetnem plesu v katerem smo uživali pretekli teden, vabimo, da se srečamo v naravi! Odpravimo se na bližnji hrib ali kak drug sprehod, ki je morebiti za naše fizično stanje bolj primeren, a ob poti bodimo pozorni na vse kar raste in živi v naravi – naberimo si pisan šopek travniškega cvetja, ki ga je v teh tednih na pretek in z njim razveselimo sebe ali pa našo ljubo osebo. Kot je že v navadi vas vabimo, da nam pošljete dokaze opravljenega izziva (foto dokaz vašega sprehoda) na naš elektronski naslov andreja.perkovic@os-laporje.siin tako sodelujete v žrebu za krasno simbolično nagrado!

🍀IV. GIBAlni MIT ali RESNICA

Kako pomembno je ohranjati duševno zdravje med epidemijo in kako lahko to storimo sami, vam v preprostih nasvetih, kažemo v tokratnem MITu ali RESNICI. Nujno je namreč, da se zavedamo, da svoje (slabše) počutje lahko spremenimo in da se ne predamo malodušju – namesto tega lahko z malimi koraki aktivno izboljšamo svoje počutje!

 

 

 

 

☀IV. GIBALNI NAVDIH

V tokratnem GIBA navdihu potujemo med tibetanske menihe, ki že tisočletja izvajajo svoje znamenite telovadne vaje pomlajevanja in dolgega življenja. Vabimo vas, da jih preizkusite, lahko jih delate kadarkoli v dnevu, najbolje pa je, da z njimi začnemo dan, na tešče ali pa si prej privoščimo vodo z limono. Kot vsako vajo, se tudi te vaje izvaja do bolečine. 

 

 

 

📣IV. SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Skozi celoten mesec maj vas vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu.

Vabimo vas, da sledite našim objavam tudi na naši: