V ponedeljek, 28. novembra 2016, smo na OŠ Gustava Šiliha Laporje izvedli 10 delavnic,  v katerih smo učenci pod vodstvom učiteljev ustvarjali različne izdelke.

V delavnici ge. Ines Jarh so nastajale dekoracije za vrata. Učenci so bili nad idejo navdušeni in so zelo uživali. Končni izdelek je bila pentlja z okraski in naravnim materialom. Fantje te skupine so ga nabrali v bližnjem gozdu. V delavnici pod vodstvom ge. Renate Jesenek so učenci izdelovali adventne venčke. V ozadju se je predvajala božično-novoletna glasba. Učenci so delavnico ocenili kot zanimivo in zelo zabavno. V glasbeni učilnici so učenci pod budnim mentorstvom g. Jureta Cvahteta iz starih ur izdelovali nove, številke na številčnici pa so nadomestile kar domine. Ročno dejavnost z uporabo vrtalnika je nadzorovala ga. Andreja Hvauc. Izdelovali so svetilnike, pri čemer so uporabili stare pločevinke ter veliko drugih okraskov. Pod budnim očesom ge. Tine Lešnik je potekala izdelava slik. Kot sredstvo so uporabljali čopiče in barve, v ozadju se je predvajala prijetna glasba. V geografski učilnici so pod vodstvom ge. Marjete Čas in ob spremljavi glasbe v ozadju šivali srčke iz blaga, polnjenega z dišečim rižem. Ga. Marjana Štern je bdela nad izdelavo dekorativnih lončkov, v katerih je nasajen uhec. Uporabljali so les ter stare kozarce. Učenci so se veliko smejali in se odlično zabavali. Strojno delavnico je vodil g. Marijan Krajnčan. Izdelovali so svečnike, in sicer iz lesa. Uporabljali so tudi brusilni stroj in strojno žagico. V gospodinjski učilnici je potekala delavnica pod tutorstvom ge. Alenke Fidler. Nastale so pobarvane sestavljanke iz lesenih kock ter zapestnice.

Učenci smo ob prijetnem delovnem vzdušju ter zabavi naredili čudovite izdelke, ki se bodo prodajali na božično-novoletnem sejmu, ki bo v petek, 2. decembra 2016, ob 17. uri v parku pred OŠ Gustava Šiliha Laporje. Vljudno vabljeni!

                                                                                                                   Rok Skerbiš, 9. a

Fotograf: Rok Skerbiš