Že med poletnimi počitnicami, ko smo učitelji ustvarjali urnike in planirali dejavnosti za to šolsko leto, smo ugotovili, da bomo morali eno soboto letos posvetiti pouku. Ker pa smo vedeli, da po napornem tednu najbolj prija sprostitev v naravi, smo za učence namesto pouka pripravili športni dan! Učenci do 5. razreda so se podali na Boč, starejši pa na Bistriški vintgar. Takšno “razglednico” smo prejeli z Boča:

“Za nami je čudovita, že povsem jesensko obarvana sobota. Močna želja po tem, da bi dosegli vrh, nas je vlekla vse do doma na Boču. Uživali smo ob opazovanju okolice, se mimogrede naučili še nekaj o naravi in orientaciji, krstili prvošolčke, ki so bili prvič z nami na Boču… Predvsem pa smo neizmerno uživali v družbi svojih prijateljev. Prilagamo nekaj fotografij, da boste tudi vi videli, kako nam je bilo lepo.”
Marjana Štern
 .
Nad Slovensko Bistrico pa so učenci pohod doživljali takole:
 .
 “Ob potoku Bistrica smo se podali na pot proti rimskemu kamnolomu. Pot ni bila pretirano zahtevna, bila pa je čudovita, saj smo na vsakem koraku lahko opazili, kako jesen prevzema vajeti nad naravo, zraven tega pa nas je ves čas spremljalo šumenje potoka. Ob starodavnem kamnolomu smo našli informativne table, s katerimi smo si pomagali pri reševanju učnega lista, nekateri smo se pa od tukaj podali še na zahtevnejši del poti proti Ančnikovem gradišču, zgodovinski zapuščini starega in zgodnjega srednjega veka. Ob vsem naštetem smo obiskali še vodarno, skozi pohod spremljali svoj srčni utrip in se vmes seveda družili s prijatelji.”
 .
To je le z nekaj besedami opisan naš športni dan, več o pohodu pa vam bodo razkrile priložene fotografije.