(Prejšnji prispevek – 18.10.)

Viseu, 19.10.2017

V četrtek, 19. oktobra, smo se s sošolci zjutraj ob 8:00 najprej odpravili v mestno hišo, kjer nas je pozdravil župan. Predstavil nam je mesto in nam zaželel dobrodošlico.
Nato smo se odpravili v šolo, ker nas je čakalo projektno delo. Naša naloga je bila narediti oz. si zamisliti mednarodno virtualno podjetje. Razdelili smo se v skupine po šest. Vsak član je bil iz druge države. Imeli smo veliko dobrih, originalnih idej o katerih smo razpravljali po skupinah. Ko se vrnemo domov, bomo v enakih skupinah delali še naprej in komunicirali na daljavo.

Čez nekaj časa, smo se odpravili na malico, ki so nam jo pripravili, za tem pa je bilo na urniku zanimivo predavanje gospoda Pedra o tem, kako najti službo v tridesetih dnevih. Imel je kar nekaj dobrih nasvetov za uspešno iskanje službe.

Po predavanju gospoda Pedra smo šli na kosilo, prav tako v šoli.

Najedli smo se, se poslovili in odšli v mesto, kjer smo se vkrcali na turistični vlak, s katerim smo si dodobra ogledali mesto Viseu. V tem času smo si lahko v bližnji trgovini kupili spominke.

Nato smo šli v kavarno, v kateri so nam postregli značilno lokalno pecivo, ki se imenuje po bojevniku Viriatu, ki naj bi živel iz okolice Viseua.

Posladkali smo se in odšli v hotel, saj smo se nato odpravili na zabavo, ki so nam jo pripravili portugalski gostitelji.
Najprej smo se najedli in se družili s prijatelji iz drugih držav. Vsaka skupina je pripravila glasbeno točko. Mi smo zapeli Dan ljubezni in mislim, da nam je šlo kar dobro, kljub tremi.
Ker je ravnatelj šole gostiteljice tudi glasbenik, nam je zaigral s svojim bandom in mi smo se ob glasbi zabavali kar dolgo v noč.

Kljub temu pa je (pre)kmalu napočil čas, da se odpravimo v  hotel in spat.

Miha Sterkuš