Vlada je razglasila dan slovenske hrane, ki bo obeležen vsak tretji petek v novembru, letos 17. 11. 2017. Osrednje dogajanje dneva slovenske hrane je tradicionalni slovenski zajtrk, o katerem smo pisali že tukaj:

V pričakovanju Tradicionalnega slovenskega zajtrka

Pa smo ga le dočakali.

Cel teden je minil v duhu zdrave prehrane. Učenci smo pridno ustvarjali in se učili o pomenu zdrave prehrane, prednostih uživanja domače, sezonske hrane, pomembnosti zajtrka in še bi lahko naštevali. V okviru projekta POŠ smo učenci od 1. – 4. razreda ustvarjali čebelnjak, ki smo ga razstavili na mizi pred zbornico, starejši učenci pa smo reševali kviz, v katerem smo preskusili svoje znanje o aktualnih temah.

Skupni zajtrk pa je priložnost, da učence in delavce šole ozavestimo o pomenu uživanja zajtrka za naše zdravje, izboljšamo zavedanje o namenu in razlogih za lokalno samooskrbo, domačo pridelavo in predelavo, ozaveščamo o pomenu živilsko-predelovalne industrije, predstavljamo pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbujamo k pravilni in zdravi prehrani, posebno pozornost pa namenjamo pomenu gibanja in ohranjanja čistega okolja.

Našim otrokom vrtca in šole ter delavcem šole smo ta dan ponudili domači kruh (kmetija Tomše), domače maslo in med (Zvonko Brglez), cvetlični med (Ivan Potisk), integrirano pridelana jabolka (Bojan Frešer, sadjarstvo).

Zahvaljujemo se za donacijo jabolk in medu.