Povezava na prejšnji prispevek: 5. dan

6. dan v Estoniji

Zgodnji zajtrk je obetal začetek potovanja, ki naj bi se končalo sredi noči pred domačo šolo, v objemu staršev. Dopoldanska vožnja s trajektom v spremstvu galebov, ki so klepetali po svoje, mi pa po svoje, je bila mrzla, a prijetna, saj smo se družili z našimi novimi prijatelji in lovili baltski veter v lase. Z avtobusom smo prispeli v Talin ravno v času kosila. Odločili smo se za temačno srednjeveško krčmo, kjer nam je natakar postrežbo začinil z anekdotami iz Estonske preteklosti. Na kosilu se nam je pridružil tudi naš nekdanji učitelj in sodelavec Marko Bračič, ki je spremljal učenko na mednarodnem glabenem tekmovanju.
Sledilo je ganljivo slovo od Erasmus ekip in po kratkem potepu po ulicah prestolnice smo želeli čim prej v zrak in domov, saj je bila pot še dolga… A glej ga zlomka. Nekje v “sistemu” se je zalomilo. Let iz Frankfurta v Zagreb je bil odpovedan, mi pa preusmerjeni na različne destinacije po Evropi. Na kratko: uredili so nam odhod, ampak dan kasneje.
Nismo bili zadovoljni in komaj smo zajezili poplavo slabe volje. Ampak napis, ki je visel na obesku v letališki trafiki, nas je poučil takole: LIFE BEGINS, WHEN COMFORT ZONE ENDS.
Uredili so nam prevoz do letališča in spanje v razkošnem hotelu Olimpija. Fantje so takoj obiskali savno in bazen. Dekleta smo pohitela na večerjo in vse je bilo v najlepšem redu.

Učiteljica Katja Aber