V Mestnem gledališču Ptuj so si učenci 3. VIO v petek, 12. 10. 2018, ogledali gledališko predstavo iCankar, napeto zgodbo (detektivko za mlade), sestavljeno iz resničnih dogodkov iz njegovega življenja in dogodkov, ki jih je spletla njegova domišljija. Po vrnitvi v šolo so napisali oceno predstave, med drugim naslednje:

Predstava iCankar se mi je zdela neverjetna. Nastopajoči so bili zelo karizmatični in profesionalni. Cilj vsake predstave je, da gledalca zamoti in zaposli ter odvrne od vseh težav. Ta predstava je to dosegla brezhibno. Občasno me je zmotilo pretiravanje. To je moja najljubša predstava do zdaj. (Luka Urban Kitek)

Predstava se mi je zdela zelo dovršena. Ivana Cankarja so nam približali na zabaven in zanimiv način. Čeprav so bili na odru samo trije igralci, so predstavili veliko oseb, pomembnih v njegovem življenju. (Luka Perkovič)

Zanimiva, zabavna igra in glede na to, da so bili igralci le trije, impresivna. Bili so prepričljivi in so se odlično vživeli v vsako vlogo. Predstava je najboljša. (Anej Lenošek)

Božena Ferenčina Brence