Januar je za otroke v Laporju prav poseben mesec. Ne samo zato, ker je zima in uživajo na snegu, temveč tudi zato, ker jih vsako leto povabimo v šolo na delavnice. Pa ne čisto vseh. Samo tiste, ki bodo jeseni dali torbice na ramena in prihiteli v šolo.

Tako so se v sredo, 23. januarja, prvič srečali vsi, ki bodo jeseni sošolci v 1. razredu.

Pričakale so jih ga. ravnateljica in učiteljice, ki so pripravile zanimive delavnice.

 

Razdelili so se v dve skupini, pri tem pa preverili, če se znajo prešteti. Znali so, to je že prvi znak, da so pripravljeni na šolo. Ena od učiteljic se je začarala in govorila samo po nemško. Otroci so z na široko odprtimi usti in očkami poslušali učiteljico, ki pa je mislila, da so pred njo sami zeleni krokodili. Vendar so se hitro opogumili in se ji kar sami po nemško predstavili ter povedali, kako jim je ime. Malo so še zaplesali, zapeli Guten Tag, Hallo, wie geht’s in delavnice je bilo že konec. Učiteljica se je s čarobnimi besedami odčarala nazaj in jih odpeljala na drugo delavnico, kjer so delali poskuse z baloni. Kako so se smejali in spuščali balone ter ugotavljali, kateri odleti najdlje. Ste vedeli, da balon ne poči, če ga pičimo z iglo? Bodoči prvošolci so to preizkusili in dokazali, da drži. Počeli so še marsikaj zanimivega, a vam vsega ne smemo povedati.

 

Učiteljice in ga. ravnateljica so jih povabile, da se ponovno srečajo v sredo, 13. 2. 2019, ob 17. uri, ko jih bodo starši lahko vpisali v prvi razred Osnovne šole Gustava Šiliha Laporje, sami pa se bodo zabavali na čarovniški delavnici.