Se strinjate z nami, da je potrebno po letu življenja z epidemijo, še večjo pozornost nameniti zdravem duhu v zdravem telesu? Če je vaš odgovor DA, vas vabimo, da to počnete v naslednjem mesecu skupaj z nami. Danes je čas, da vam predstavimo že naš prvi GIBAlni paket, ki vsebuje:

  1. GIBAlni IZZIV:
    Vsak teden vam bomo zastavili poseben GIBAlni izziv s katerim vas želimo spodbuditi, da gibamo skupaj, četudi bomo narazen. V prvem tednu naše akcije vas tako izzivamo, da napravite 10 000 korakov! Časa za sodelovanje v izzivu imate teden dni (do naslednjega ponedeljka) – sodelovanje pa poteka tako, da nam pošljete dokaze opravljenega izziva (fotografijo števca korakov oziroma kakšen drug foto dokaz) na naš elektronski naslov andreja.perkovic@os-laporje.si .

Ne glede na to, da so razmere v državi še vedno resne, vas vabimo, da izkoristite sončno pomlad in se na varen način, ob upoštevanju minimalne razdalje vseeno poskusite medgeneracijsko gibati v naravi, bodisi z ljudmi iz svojega mehurčka ali z drugimi, seveda, ob upoštevanju vseh ostalih epidemioloških ukrepov in omejitev.

  1. GIBAlni MIT ali RESNICA:

V prvem tednu smo se namenili obračunati z mitom, ki pravi, da vadba nima (ugodnega) vpliva na naše psihično stanje in počutje, kar seveda ne drži, več o tem pa v naši grafiki. Z miti in resnicami, ki bodo sledili v prihodnjih tednih želimo dvigniti zavest vseh generacij o pomenu zdravega načina življenja in o pomenu skrbi za duševno zdravje.

  1. GIBAlni NAVDIH:

Letošnja novost naše ozaveščevalne GIBA akcija so GIBAlni navdihi. Vsak teden vam bomo v obliki fotografij ali videoposnetkov posredovali nekaj gibalnih navdihov s katerimi bodo izgovori, ki jih včasih koristimo vsi (»ne vem kako telovaditi«, »nobenih vaj ne poznam«, »želim si, da bi mi kdo pokazal kako«, …) postali preteklost. Sledite našim GIBAlnim navdihom, vključite jih v svoj dan (lahko tudi večkrat dnevno) in poskrbite za svoje zdravje in počutje!

  1. GIBA NAGRADNI NATEČAJ: Skrb za dobro duševno in fizično počutje v času epidemije COVID-19:

Kot veste, želimo letos z akcijo posebno pozornost nameniti tako vplivu fizične aktivnosti na našo čustveno, duševno stabilnost kot tudi pomenu skrbi za duševno zdravje. Prepričani smo, da se strinjate z nami kako zdravilen za naše misli je pogosto že miren sprehod v naravi, lahkoten tek ali kakšna druga aktivnost s katero nato lažje preženemo skrbi. V skladu s tem smo letos kot temo našega velikega GIBA 2021 nagradnega natečaja izbrali SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vabimo vse, ki bi na to temo želeli za naš nagradni natečaj kaj ustvariti v obliki besednega zapisa, fotografije ali videoposnetka, da nam svoje umetnine posredujete na naslov: simbiozagiba@simbioza.eu. Časa za sodelovanje imate do konca trajanja akcije, torej do konca meseca maja.