Upamo, da ste preživeli prijetne praznične dni in da ste si vsaj malo tudi odpočili. Pred vami je nov gibalni paket:

🌳🌲II. GIBAlni IZZIV

S tokratnim GIBAlnim izzivom vas vabimo v naravo, prepustite se sprehodu po bližnjem gozdu v vaši okolici, opazujte kako se podoba dreves in rastja spreminja in dovolite naravi, da vas (p)ozdravi. Časa za sodelovanje v izzivu imate teden dni (do naslednjega ponedeljka) – sodelovanje pa poteka tako, da nam pošljete dokaze opravljenega izziva (foto dokaz vašega sprehoda) na elektronski naslov  andreja.perkovic@os-laporje.si  in tako sodelujte v žrebu za krasno simbolično nagrado!

 

 

 

💪II. GIBAlni NAVDIH

V tokratnem GIBAlnem navdihu vas želimo navdušiti za aktivnost, ki najbolje ponazarja vodilo naše letošnje GIBA akcije – skrb za duševno in fizično zdravje. Prepričani smo, da ste za pozdrav soncu že vsi slišali, toda ali poznate vse blagodejne učinke njegovega vsakodnevnega izvajanja? Poizkusite na tak način začeti vaše jutro in zagotavljamo vam, da vam bosta um in telo hvaležna!

 

 

 

🙇💆II. GIBAlni MIT ali RESNICA

S tokratnim GIBAlnim mitom oziroma resnico želimo  dokončno ovreči prepričanje, da naše zdravje sestoji zgolj iz dobrega počutja fizičnega telesa. Če kdaj, bi morali ravno v preteklih mesecih spoznati, da zdravje brez psihičnega zdravja in blagostanja ne obstaja! Poleg fizične obstaja tudi enako pomembna psihična, čustvena kondicija, ki je predpogoj za spoprijemanje z življenjskimi ovirami in skrbmi. 

 

 

 

🎁SIMBIOZA GIBA 2021 NAGRADNI NATEČAJ

Skozi celoten mesec maj vas vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu.

učiteljica Andreja Perkovič