Šolska vrata so se zopet na stežaj odprla za vse radovedne, igrive in nagajive učence naše šole. Učitelji in vsi ostali delavci šole smo komaj dočakali prvi šolski dan, saj smo se zelo veselili smeha, ki bo znova napolnil šolske hodnike.

Še posebej težko smo čakali naše prvošolce. Zanje in za njihove starše smo pripravili kratek kulturni program, v katerem so sodelovali: učenci 2. razreda, Ajda Bračič in  Žana Dorič skupaj z učiteljico Katjo Lovrenčič. Na kasnejši delavnici so se prvošolci spoznavali z učiteljicama, razredom in med seboj. Presenetila jih je tudi sošolka, ki je še nikoli niso videli, a so jo medse sprejeli odprtih rok, miška Frida. Kaj vse je prinesla v sojem kovčku? Med drugim tudi kup stvari, ki jih v šoli nikoli ne bo potrebovala. S skupnimi močmi smo ji razložili, kaj v šolo sodi in kaj ne, tako da je naslednji dan prišla v šolo s čisto pravo torbo in ostalimi potrebščinami. Za konec smo si skupaj zaželeli USPEŠEN POLET V NOVO ŠOLSKO LETO.

Prvi šolski dan se je za vse kar prehitro končal. Komaj smo čakali, da se naslednji dan zopet srečamo in pregledamo vse, kar se skriva v šolskih torbicah.

Učiteljica Andreja Perkovič