ŠOLSKO LETO 2023/2024

Svetovni dan Zemlje
 
Letošnja tema Dneva Zemlje je Planet proti plastiki kot poziv k zmanjšanju uporabe plastike v korist zdravja ljudi in vseh živih bitij. Ohranjanje narave in biotske raznovrstnosti je zato ključno, saj vpliva na naše zdravje, gospodarstvo in kakovost življenja.
Tega se zavedamo tudi na naši šoli. V podaljšanem bivanju smo z različnimi dejavnostmi popestrili vsakdan. Prav tako se ves čas trudimo ravnati trajnostno.
Tokrat so učenci sami izdelali sadilne bombice, jih odnesli domov in »zbombardirali« nezaraščeno območje. Verjamem, da bodo rastline uspevale. Igrali smo se stare igre: zemljo krast, pismo in druge. Tekmovali so v štafetnih igrah in si izdelali reciklirane zapestnice, ki jih bodo še dolgo spominjale na dragoceno Zemljo.
Nekaj utrinkov si lahko ogledate v spodnjih fotografijah.
 

Sadne kroglice

Razmišljali smo, kako bi si popestrili čas v podaljšanem bivanju v teh pomladnih dneh. Zaželeli smo si sladice. Ker smo »zdrava šola«, smo pripravili zdravo sladico, takšno, s katero se lahko posladkamo brez slabe vesti. Datlji, suhe slive, orehi, sončnična semena, kokosova moka … Bo to sploh dobro? Smo se spraševali. Naše sadne kroglice so bile več kot odlične. Zelo hitro jih je zmanjkalo. Ustvarjali smo učenci prvega, drugega in tretjega razreda.

VELIKONOČNA DEKORACIJA

Škarje, pair, lepilo, odpadna embalaža – urili smo spretne prste. Ustvarjali smo velikonočno dekoracijo – kokoške ter vesele poskočne zajčke. 

 

ŠOLSKO LETO 2022/2023

Njam sladoleeeeed. Na naši šoli je tradicija, da učiteljica Renata z učenci v podaljšanem bivanju vsak konec šolskega leta pripravi domači sladoled. Kuharice so nam posodile jumbo palični mešalnik, ki je bil dovolj močan, da je v sladoled zmešal zamrznjene banane in borovnice. Top okus leta 2023. Bi ga poskusili še vi? 
 

Juhu poletje je tu. Končni kratki rokavi in poslikava telesa. U

čiteljica Renata nam naslika kar želimo. Letos so nas spet navduševali: kolibri, kača, metulj, koala, morski pes … Čopič nas je prav prijetno žgečkal.

Za zabavo smo si izdelali labirint iz kartona. Pri igri moramo frnikolo od izbranega vogala mimo vseh ovir spraviti v sredino kvadratnega labirinta. Nam bo uspelo? Seveda, saj znamo že dobro sodelovati. 

Vas zanima kdo živi tukaj? Hmm, kdo bi vedel. Naše mlade urbanistke in arhitektke so zgradile maketo prazgodovinskega naselja. Poiščite skrivno bivališče v našem parku. 

Bili smo detektivi barv v naravi. Izdelali smo si vsak svojo barvno karto in iskali odtenke v naravi. Označili smo jih z naravnim barvilom iz rastlin. Bili smo zelo uspešni in smo našli prav vse.

Kmalu bo poletje. Veselimo se morja in barvnih ribic. Poglejte kako velike in pisane so naše.

Mali kuharji smo danes pripravili korenčkov kroglice. K osnovni sestavini smo dodali še: med, rozine, ovsene kosmiče, kokosovo moko, cimet, arašidovo maslo, lešnike in orehe. Kroglice so odlične. Poskusite še sami. 

Pridružili smo se nacionalni akciji za čisto okolje. Očistili smo park in šolsko igrišče, pobrali smo kamenje, storže in smeti ter pograbili pesek nazaj pod igrala. Pri tem smo se tudi zelo zabavali in se predvsem počutili koristne. 


ŠOLSKO LETO 2021/2022

 

Bili smo jajčeca, gosenice, bube in na koncu smo postali metulji. Ustvarjali smo skupno veliko risbo po vzoru umetnice Heather Hansen in s tem prikazali občutke metulja, ko se izvije iz bube.

 

 

Palete, barve, čopiči in ustvarjanje v parku. Pomagal in ponagajal nam je tudi veter. Zelena barva pomladi in rdeča barva cvetja. Bomo videli kaj bo nastalo.

Pobarvali smo lesene kolutke. Zdaj so modri in rdeči. Gremo se igrat.
Rdeči ali modri? Pazi na poteze, malo razmisli in pazi na nasprotnikove poteze. Štiri v vrsto. Ju-hu – zmaga je moja.
 
 

 

 

 

 

 

ŠOLSKO LETO 2020/2021

Juhu poletje je tu. Učiteljica nam je na roko naslikala ribe, metulje in okrasne ornamente. Prav prijetno nas je žgečkalo med delom.

 

Ovire so lahko tudi vrste sena. Ni ovir, je le zabavno.

Ni kaj takega kot slabo vreme, je samo (ne)ustrezna oprema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. APRIL – SVETOVNI DAN ZEMLJE
Ob svetovnem dnevu Zemlje smo se sprehodili po vasi in pobrali smeti. Žal jih je bilo več ko smo pričakovali, a smo veseli, da je naše okolje sedaj bolj čisto. Od veselja smo delali prevale in se kotalili po hribu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRADIMO HIŠE
Ko je za nami že gibanje na svežem zraku, kosilo in domača naloga se radi igramo. Tokrat smo izbrali lesene kocke za gradnjo hiš. Zelo smo se zabavali in mnogo zanimivega ustvarili.

 

DOMAČA NALOGA ZUNAJ
Sonce sije in nas greje. V šoli je super, ker lahko delamo nalogo na tleh s prijatelji.

 

Juhu, POMLAD JE TU. Zelena barva nas je prevzela. Ustvarjamo dekoracijo za na okna, medtem lepo kramljamo pojemo in se igramo besedne igre.

 

ŠOLSKO LETO 2019/2020

ŠPORTNE IGRE

V podaljšanem bivanju smo zaključili teden s športnimi igrami. Hodili smo po slackline-u, igrali nogomet in se urili v vodenju žoge ter metanju na koš.

 

DAN ZEMLJE

V podaljšanem bivanju smo obeležili dan Zemlje. Na vrtu smo sadili in sejali nove rastline, v parku pa smo ločevali odpadke, slikali na kamenčke in se igrali zabavne igre.

 

GREGORJEVO

Za gregorjevo smo izdelovali hiške, v katere smo shranili lepe želje.