Otroci in delavci šole  smo tudi letos v mesecu marcu pripravili prireditev. Poimenovali smo jo  Vrti se, vrti življenje in je bila posvečena vse praznikom v mesecu marcu. Kot vsako leto, nas je tudi letos obiskalo veliko staršev, babic, dedkov, tet, stricev …

Prireditev je bila raznolika in igriva. Scenarij je pripravila Andreja Perkovič, scena pa je bila delo Renate Jesenek. Predstavili so se vsi trije pevski zbori, šolski band in učenci izbirnega predmeta Glasbena dela pod mentorstvom Katje Lovrenčič; vsi učenci od 1. – 5. razreda pod mentorstvom razredničark, recitatorji pod mentorstvom Albine Avsec in Božene Ferenčina Brence in plesalci vrtčevske folklore pod mentorstvom Jasne Ilek in Urše Baumhakl ter šolske folklore pod mentorstvom Ivanke Hozjan Šela in Natalije Koprivnik. Obe skupini je na harmoniki spremljala učenka 9. razreda Biserka Dovnik. S svojo pesmijo Dlan je naša srca ogrela učenka 9. razreda Gaia Strgar.

Program so povezovali nagajivi Peter Nos (Luka Perkovič) in njegovi prijateljici: resna Lana Krošel in nagajiva Ajda Auer. Za sproščen in vesel zaključek so poskrbeli člani starševskega banda  in solistka Ana Celan, učenka 6. razreda.

Navzoče je pozdravil predsednik KS Laporje Štefan Otorepec in podelil šopek eni od prisotnih babic.

Naše brbončice so ponovno razvajale članice Aktiva kmečkih žena Laporje s sladkimi dobrotami.