Erasmus+ dan je bil poseben dogodek, ki smo ga organizirali ob koncu šolskega leta z namenom osvetliti in praznovati naše izkušnje iz programa Erasmus+. Celotno popoldan je bilo namenjeno temu dogodku, ki je bil ne le izobraževalen, ampak tudi zabaven in interaktiven.
Osrednja točka dogodka je bila Erasmus stojnica, ki je hitro postala priljubljena med obiskovalci. Veliko je pripomoglo k temu, da je bila stojnica vidna in privlačna, kar je pritegnilo več kot 50 obiskovalcev. Tisti, ki so se ustavili, so bili navdušeni nad tem, kar smo prikazali.
Slike iz naših izmenjav so bile posebej zanimive. Prikazovale so naše izkušnje, kraje, ki smo jih obiskali, ljudi, ki smo jih spoznali, in aktivnosti, ki smo jih izvedli. Vsaka slika je imela svojo zgodbo ali poseben spomin, ki je bil z njo povezan.
Poleg slik smo pripravili tudi predstavitve o naših izkušnjah. Skozi te predstavitve smo delili z obiskovalci, kaj vse smo doživeli, se naučili in kako smo se razvijali med izmenjavami. Obiskovalci so lahko slišali zanimive zgodbe, anekdote in izvedeli, kako je sodelovanje v programu Erasmus+ obogatilo naše šolanje in osebni razvoj.
Zadnji, a zagotovo ne manj pomemben del stojnice, so bili spominki in darila iz Katalonije in Romunije. Ti predmeti so bili simbolični in so predstavljali kulture, tradicije in gostoljubje teh regij. Vsak spominek je bil opremljen z opisom ali zgodbo, ki je pojasnjevala njegov pomen.
Namen Erasmus dneva je bil predstaviti našo Erasmus izkušnjo širši javnosti in lokalni skupnosti, obenem pa navdušiti tudi druge učence in učitelje, ki na Erasmus izmenjavi še niso bili. Mislim, da smo uspeli, saj se je za naslednje šolsko leto prijavilo dvakrat več učencev kot lani.