Erasmus_tabla

Za nami je prečudovit teden otroka. To leto je bil še posebej razgiban, pester in raznovrsten, saj smo potovali po Evropi. Da, prav ste prebrali, po Evropi! Res je, v enem tednu nismo z avtobusom, vlakom ali letalom prepotovali 6 držav, ampak smo se v svet avantur podali s knjigami, posnetki, z video povezavo z našimi partnerji, s pesmimi, hrano, filmi idr, celo olimpijske igre smo letos organizirali v Laporju.

IMG_1115

Teden otroka smo obarvali z vsebinami našega mednarodnega projekta Erasmus+, v katerega smo se vključili z letošnjim šolskim letom in bo trajal še prihodnji dve leti. V projekt so zraven nas vključene še Nemčija, Portugalska, Italija, Estonija, Litva in Madžarska. V okviru ciljev projekta Erasmus+ in v skladu z učnim načrtom smo se medpredmetno povezali in na celosten način spoznavali življenje v teh državah, njihovo kulturo, običaje in navade, kakor tudi njihove geografske in naravne značilnosti.

IMG_0946

Skratka, imeli smo nepozaben teden, ki smo ga zaključili z olimpijskimi igrami 7 držav, kjer pa se je naša Slovenija, kot ponavadi,  odlično odrezala in zasedla drugo mesto!

IMG_1021