TEDEN OD 6. 4. – 10. 4. 2020

 • Pripravi SPOMLADANSKO SOLATO Z REGRATOM, REDKVICAMI, mogoče šparglji in svežim sirom:

https://www.aninakuhinja.si/recepti/spomladanska-solata-z-regratom-redkvicami-sparglji-in-svezim-sirom/

 

– Gotovo poznaš pravljici Janko in Metka in Rdeča Kapica. Izmisli si RDEČO KAPICO MALO DRUGAČE, npr. Nekoč je živela ljubka majhna deklica in kdor jo je videl, vsak jo je imel rad. Nekega dne je šla v gozd po gobe. O kako lep jurček in slastne lisičke, mmm to bo dobra juha, si je mislila …naenkrat pa je obstala, kajti slišala je zanimiv in nenavaden glas. Ozrla se je okrog in pri korenini drevesa je opazila …ne, ne, ni bil volk, ampak ….prazna pločevinka coca-cole … (hahaha). Lahko si z bratcem ali sestrico razdelita vlogi in tako nadaljujeta čisto svojo zgodbico. Gotovo bo smešno 😂.

– Izdelaj svoje ŽONGLERSKE ŽOGICE

Ponovite še dvakrat in dobite 3 žogice, ki jih lahko uporabite za žongliranje.

 

 • Pišeš lahko DNEVNIK

V času blogov se morda zdi pisanje v dnevnik – z dejanskim zvezkom in pisalom – zastarelo. A vendar ravno takšno pisanje prinaša mnogo koristi. Poskusi še ti! Ob pisanju boš zapisal pomembne dogodke in stvari, ki se dogajajo. Zaupaš mu lahko stiske, ko moraš biti doma, kaj se zanimivega dogaja glede šole na daljavo. Dnevnik bo tvoj zaupnik in ko ga boš nekoč bral, se boš spomnil tistega davnega leta 2020, ko je šola samevala …

Zelo dobra ideja je tudi, da da napišeš pismo učiteljici ali učitelju in poprosiš mamico, da ga po e-pošti pošlje naslovniku. Verjamem, da bo učiteljica oz. učitelj zelo vesel/-a tvojega pisma in da lahko v kratkem času pričakuješ odgovor. Uauuu, mene že prsti srbijo. Grem pisat!

 • Ustvarite DOMAČI VULKAN s pomočjo le dveh sestavin. V kuhinji poiščite kis in sodo bikarbono ali pecilni prašek. Najbolje bo, da vulkan naredite v kuhinjskem koritu. V manjši kozarec do polovice nalijte kis. Dodajte mu žlico sode bikarbone ali pecilnega praška. Zdaj pa opazujte kaj se zgodi. Na naslednji povezavi imate tudi podrobnejšo razlago zakaj nastane takšen vulkan. http://otroski.rtvslo.si/bansi/prispevek/1654.     Ne pozabiti počistiti.

 

 • Lahko ste kuharski mojstri in pripravite ŽIVALSKA JAJČKA. Na naslednjem posnetku si oglej kako lahko naredimo žival iz trdo kuhanega jajca. Preseneti svojo družino z “živalskim zajtrkom”.

 • IGRAJTE SE Z VSO DRUŽINO

Napiši iztočnice povedi na manjše lističe.

Lahko zapišeš še kaj drugega, če se spomniš. Sporočilca daj v kozarček za vlaganje ali pa v manjšo kartonasto škatlo. Potrebuješ še prazno plastenko. S člani družine se usedite v krog. Ko si na vrsti, izžrebaš nedokočano sporočilo in zavrtiš plastenko, ki je na sredini kroga. Plastenka določi osebo, ki ji bo namenjeno tvoje sporočilo. Sedaj pa povej…

Na primer: Rad/a bi ti povedal/a, da… si najboljši ati na svetu J!

 • NARIŠI STRIP »OSTANI DOMA«

 

 •  NARIŠI SVOJO SMEŠNO POŠAST

Navodila:

 1. Za vsak del telesa moraš vreči kocko. Narisati moraš takšno obliko, kot je število pik na kocki. Tako se pri prvem metu odloči, kakšno glavo bo imela tvoja pošast. Če pri prvem metu vržeš npr. številko tri, potem ima tvoja pošast okroglo glavo. Naslednji met določa, kakšne oči bo imela tvoja pošast. Na koncu jo lahko pobarvaš, slikaš in pošlješ.
 2. Lahko pa narišeš poljubno pošast. Pri tem si lahko pomagaš z že narisanimi oblikami ali pa narišeš pošast po svoje. Torej takšno pošast, ki se prikazuje v tvojem domišljijskem svetu.

Želimo vam obilo zabavanja pri ustvarjanju svoje smešne pošasti.

 


TEDEN OD 30. 3. – 3. 4. 2020

 

– Sam izdelaj družabno igro STORI, KAR TI REČE VRTAVKA in se igraj s sorojenci, starši.

Potrebujete: karton; bel papir – izrežete krog, ga pobarvate in razdelite na več delov (petine, šestine, osmine … skratka, po želji); flomaster, s katerim na papir napišete različne naloge; sponko za papir; lepilni trak.

Pravila: Igra pušča prosto domišljijo, tako glede pravil kot glede tematike. Koliko vrtavk boste naredili, je prav tako vaša odločitev. Naš namig je, naj bodo na njih različne naloge, kot so npr. zapoj pesem, povej šalo, teci dva kroga okrog vrta … Vrtavke lahko uporabite samostojno, kot glavni del igre, ali pa le dopolnilo h kateri drugi igri – kdor izgubi, zavrti vrtavko in mora opraviti svojo nalogo.

 • Nauči se ŽONGLIRATI z učiteljem Gregorjem
 • Starše prosi, da te naučijo igrati ŠNOPS in jih premagaj
 • Poglej si zanimiv lutkovni film ČISTE ROKE ZA ZDRAVE OTROKE:
 • Izdelaj družabno igro NAJPREJ PICA, POTEM PA … MAVRIČNA IGRA IZ ŠKATLE

Potrebujete:  večjo škatlo (v kateri je bila pica ali drugo); škarje; barvne lističe; lepilni trak; flomaster; kocko (na eni strani zelena, na drugi rdeča); sladoledne palčke, ki razdelijo polja.

Pravila: Tekmovali boste, kdo bo prej sestavil mavrico (zbral listke vseh barv). Mečete kocko, pri kateri zelena pomeni, da ste na vrsti, rdeča pa, da čakate. Če ste na vrsti, vzamete en svoj barvni listek in doma poiščete predmet, ki vsebuje to barvo (lahko določite, katere vrste predmete boste iskali, npr. igrače, kuhinjske pripomočke, knjige itd.). Ko ste zbrali vse barve, ste zmagali.

 • Preberi si knjigo O zajčku, ki bi rad zaspal na EMKA:

https://www.e-emka.si/pdfreader/o-zajku-ki-bi-rad-zaspal-eknjiga. Lahko si izbereš tudi Riko, Oskar in senčne prikazni idr. Po branju lahko poustvarjaš.

– Doma PRIPRAVI MIZO TAKO KOT JO NATAKARJI:

– Sam ZLOŽI PRTIČKE za pogrinjek:

in preseneti starše.

– Poglej si Kako se lepo obnašati za mizo:

 

TEDEN OD 23. – 27. 3. 2020 

 

Vsako popoldne bodi vsaj pol ure ustvarjalen, aktiven na kakršen koli način. Tukaj je nekaj predlogov:

 • Izdelaj voščilnico za materinski dan
 • Na spletu poišči pesem, ki ti je všeč in si izmisli plesno koreografijo

 

 

 • Organiziraj prvenstvo v kakšnem športu (nogomet, ping-pong, badmigton, pepčka, balinanje, …) in povabi tudi starše.
 • Iz odpadne embalaže izdelaj karkoli. Tukaj je le nekaj idej:
 • Speci piškote (recepte najdeš v maminih kuharskih knjigah) ali naredi čokoladne praline
 • Pojdi na vrt in si uredi svojo mini gredico. Lahko boš opazoval, kako ti raste solata.
 • Pomagaj mamici nabrati regrat za družinsko kosilo.
 • Igraj ristanc (v hiši ali zunaj)
 • Poslušaj pravljico: https://www.storylineonline.net/books/when-a-dragon-moves-in/