Simbioza šola, s katero naša šola sodeluje v projektu Simbioza SKUPNOST, vabi vas učence, starše, stare starše, sodelavce šole in drugo lokalno okolje, da najdete nekaj časa, da podelite svoje priljubljene recepte: 

“Lepo vas pozdravljamo in upamo, da v teh hladnih dneh, ko se zdi, da dobrih novic kar primanjkuje, vseeno ne pozabite poskrbeti tudi za dobro voljo in prijetno počutje! Ravno to smo imeli v mislih tudi mi, ko smo razmišljali o prihajajočih praznikih – mnogi izmed vas, ki ste z nami že sodelovali v preteklosti ste ravno v tednih, ki prihajajo, organizirali medgeneracijsko druženje ob peki piškotov, kolačev in drugih dobrot, ki se delijo iz roda v rod. Letos je situacija drugačna – šole, vrtci, domovi za starejše ostajate zaprti in zavedamo se, da organizacija takih aktivnosti ni mogoča niti ni dovoljena. Kljub temu smo se na Simbiozi odločili, da bomo praznikom vseeno dodali ščepec domačnosti in medgeneracijskega druženja. Vabimo vas, da se nam pri tem pridružite tudi vi!”

Kako? Enostavno: delite z nami recepte za najbolj slastne piškote, kolače, druge slaščice ali jedi, ki vas spomnijo na prijeten čas, ko smo se družili in uživali v okusih, ki so priklicali domačnost vsem generacijam.  Če imate čas in voljo, lahko seveda ovekovečite (narišete, fotografirate, podrobno opišete) cel postopek izdelave, mi pa bomo vse recepte združili v skupno knjižico. Iz knjižice bomo lahko jemali recepte in navdih za peko med decembrskimi prazniki, zato vas prosimo, da nam svoje recepte posredujete do 5. 12. 2020

na e-naslov andreja.perkovic@os-laporje.si

  • Število receptov je neomejeno.
  • Dobrodošli so različni recepti – od slanih, sladkih do veganskih jedi, ali jedi, ki so primerne za poseben režim prehranjevanja (brezglutenska dieta, LCHF, …).
  • Vsi avtorji receptov bodo navedeni ob receptu.
  • Knjižica bo brezplačna in dostopna vsem.

Veselimo se vaših receptov in se vam že danes zahvaljujemo za vse poslano💟.