Treba je mnogo tišine,

da bi slišali glas src in njih veličine.

(povzeto iz pesmi Preproste besede T. Pavčka)

Letos smo v park OŠ Gustava Šiliha Laporje že dvanajstič povabili zimo, ki prinaša več časa za druženje, razmišljanje, spraševanje in načrte, s tradicionalnim božično-novoletnim sejmom na samem začetku veselega decembra, ko je večina vsega, česar se veselimo, še pred nami.

Učiteljica Marjana Štern je pri načrtovanju sejma ponovno združila veliko nove ustvarjalne energije z izkušnjami iz preteklih let. Za program na prireditvi pa je tokrat poskrbela učiteljica Katja Aber, ki se je po temeljitem premisleku, kaj novega in drugačnega še lahko pripravimo in ponudimo, odločila, da bomo z manj besedami povedali več.

Včasih pa ne gre brez besed. Iskrena hvala vsem, ki ste nam kakor koli, bodisi z idejami, delom, izdelki, svojo navzočnostjo ali kako drugače izraženo podporo ter prostovoljnimi prispevki za šolski sklad pomagali dokazati, da skupaj zmoremo več.

Krajevna skupnost Laporje, ROMIKS Robert Sterkuš, s. p., TANINI, d. o. o. (Nina Šlamberger), Mojca Gregorič Kovačič, s. p., Avtomehanik Branko Erker, s. p., Matija Kuželj in Rokopis TIM, Jelka Otorepec s.p. so nam namenili denarne donacije.

Za urejanje prometa in požarno varnost so ponovno poskrbeli člani PGD Laporje, za rediteljstvo na sejmu pa naši zvesti starši.

Da je vse teklo, kot je treba, so nam pomagali tudi Samo Celan, Martina Mejavšek, Uroš Kavkler, Valentina Jelen, Nina Trstenjak, Mojca Kobale Pahor, Zdravka Tramšek, Andrej Rojs, družine Čater, Kovačič, Ramovš in Razboršek, upokojeni sodelavki Nika Turšič in Francka Otorepec, družina Sobotič, Ana in Fanika Celan, Jerica Kavkler, Marija Klančnik, družina Lešnik, Sandra Benedikt in Natka Geržina.

Da smo tudi v temnem delu dneva lahko sledili dogajanju, so nam s svojo skrbjo za razsvetljavo omogočili Branko Pahič, Radko Gumzej in David Otorepec.

Starši in stari starši naših učencev so bili nepogrešljivi tako pri postavljanju stojnic kot pri ponudbi izdelkov za božični čas. Sodelovali so pri tehniških delih in v raznih delavnicah, kjer so nastajali izdelki, ter zagotavljali red na prireditvi.

Hvala, da nam pomagate ustvarjati lepo sedanjost in vero v prihodnost.