Člani turističnega podmladka osnovne šole Gustava Šiliha Laporje smo se v torek, 15. 3. 2016, predstavili na turistični tržnici v Mercator centru Maribor, z raziskovalno nalogo Štorkljina pot.

Štorkljina pot je dobila ime po znaku naše šole, to je štorklja. Ponosni smo namreč, da na našem šolskem dimniku vsako leto gnezdi štorklja. Trdno smo tudi prepričani, da dokler bo na dimniku štorklja, bo šola polna otrok in učencev.

Pot, ki smo so načrtovali, je nastala na podlagi Laporske pohodniške poti, ki je plod dela Turističnega društva in Krajevne skupnosti Laporje. Ta pot je namenjena odraslim pohodnikom in starejšim učencem, saj je zelo dolga. Naša pot pa je krajša in namenjena otrokom iz vrtca, učencem prvega triletja in mamicam z vozički.

Pot smo popestrili z zabavnimi nalogami in poučnimi podatki o rastlinah, ki jih lahko srečamo ob poti.

Naš namen je, da pohodniki spoznajo tudi krajevne znamenitosti, zato smo pot speljali tako, da jih lahko obiščejo čim več. Od laporske cerkve, Senegačnikove cimprače, do energijskih točk, Muzeja šivalnih strojev in preše na Razgorju.

Na stojnici smo ponujali nekaj zdravilnih napitkov – naš specialni čaj Mehurček, vodo polno energije, ki smo jo natočili v Hošnici na energijskih točkah in tisto kar je najpomembnejše, zabavo v naravi.

Obiskovalci so se z nami lahko igrali gozdni limbo, ali pa malo raztegnili svoje mišice. Vse, ki jih je zamikalo, da bi to naredili tudi v naravi, smo povabili k nam v Laporje.