V sredo, 11. maja, je otroke vrtca in učence od 1. do 3. razreda  OŠ Gustava Šiliha Laporje obiskal prav poseben junak – to je Petrolov Hišek.

Skupaj s Hiškom in njegovo pomočnico so otroci spoznavali obnovljive vire energije in kako lahko skrbimo za manjšo porabo energije. Učenci so hitro pokazali, da že veliko vedo o tem, kako lahko varčujemo z energijo. Čeprav so priznali, da na to včasih kar malo pozabijo, še posebej takrat, ko se dooolgo tuširajo ali pozabijo ugasniti luč, ko gredo iz sobe. Poznali so tudi nekaj naravnih virov energije, ki manj škodujejo naravi. Kaj je to toplotna črpalka in zakaj mora hiša imeti fasado, so se naučili skupaj s Hiškovo prijateljico. Skozi računalniško igro so ponovili in utrdili znanje o vsem, kar so se naučili o učinkoviti rabi energije.

Otroci vrtca so skupaj s Hiškom sestavljali prav posebno, varčno, hiško s sončnimi celicami. Ves razigran in dobre volje je otrokom predstavil prijazne načine pridobivanja električne energije, ki nam ga ponujajo sonce, voda in veter.  Razdelil jim je tudi pobarvanke, ki jih bodo pobarvali  in pokazali staršem ter se skupaj naučili nekaj novega.

 

Učiteljica Andreja Perkovič in

vzgojiteljica Manuela Štefane