(prejšnji prispevek – 19.10.)

Porto, 20. – 21.10.2017

Že ob zgodnji 7. uri smo se morali zbuditi in spakirati stvari, saj smo se odpravili na avtobus, ki nas je odpeljal do mesta Porto. Tam smo se najprej odpravili do hostla, kjer smo nameravali prespati še zadnjo noč. Ko smo prispeli, smo se nastanili po sobah. Deklice smo spale skupaj v eni, fantje skupaj v drugi, imeli smo tudi skupno kopalnico. Zasedli smo kar celo vrhnje nadstropje.

Kasneje smo odšli v mesto na kosilo, kjer smo se dobili z Nemci in se še zadnjič podružili pred odhodom domov. Po kosilu smo se ločili tako, da so nekateri odšli v hostel počivat, drugi pa nakupovat v mesto.
Bližal se je večer, zato smo skupaj odšli v mesto in si ogledali znamenitosti še v mraku. Morali smo se pravilno orientirali na zemljevidu.
Ob reki smo odšli na večerjo. Po večerji smo odšli nazaj v hotel, kjer smo se utrujeni od hoje stuširali in odšli spat.

Naslednje jutro smo se morali zbuditi še bolj zgodaj. V kuhinji nas je čakal zajtrk, ki smo si ga sami postregli, prav tako smo morali tudi sami za seboj pospraviti. Luka se je imel čas podružiti še z gostom iz hostla, ki ga je naučil nekaj novih akordov in sta skupaj zaigrala blues.

Nato smo se s podzemno železnico odpeljali do letališča, se vkrcali na letalo in polni novih izkušenj odleteli proti domu.

Zala Klančnik