Da lahko računalnik obvladamo ne glede na naša leta, smo dokazali med 22. in 26. 1., ko smo v okviru projekta Simbioza Šola na šoli izvedli računalniško delavnico za starejše. Izmed štirih udeleženk jih je nekaj že poznalo osnove dela z računalnikom, nekatere pa so računalnik uporabljale prvič. Pomoč pri učenju so nudili učenci naše šole – Luka Perkovič, Anej Lenošek, Alen Razboršek in Luka Urban Kitek iz 8.a razreda, zadnji dan pa nam je na pomoč še dodatno priskočila Vita Čater iz 4.a, ki je na tečaj pospremila babico, nato pa ostala z nami in udeleženkam tečaja pomagala usvajati veščine računalništva.

V 10 urah tečaja smo se naučili marsikaj – od osnov ravnanja z računalnikom, tipkanja in oblikovanja besedil, pa vse do pošiljanja pošte, spletne varnosti in uporabe spletnih storitev v vsakdanjem življenju. Manjkalo ni niti igranje iger!

Tako organizatorji kot udeleženke smo bili zelo zadovoljni z izpeljavo tečaja, zato smo sklenili, da se slej kot prej srečamo še na nadaljevalnem tečaju.