Člani turističnega podmladka, z mentorico Andrejo Perkovič, smo se v četrtek, 7. 3. 2019, predstavili na turistični tržnici Turizmu pomaga lastna glava v Mariboru.

Predstavili smo se z nalogo Pozdrav iz Laporja, v kateri smo predstavili turistični spominek našega kraja. Izdelali smo zapestnico z napisom Laporje.

Na stojnici smo obiskovalce vabili k nam v Laporje na razvajanje. V naših krajih turisti najdejo čisto naravo, bistre potočke, prijazne ljudi in še kaj.

Obiskovalce smo razvajali s prijetno masažo rok, ki so jo izvajali naši prijazni pomočniki Neža Kavkler, Larisa Kurnik in Žan Pinter z mentorico Matejo Zupanec. Zelo smo jim hvaležni, ker so nam priskočili na pomoč. Sladkali smo se domačimi z žajbljevimi bonboni, za katere sta recept prispevali Kaja Vantur in Karla Rap, učenki naše šole. Ter se osvežili z energijsko vodo iz Hošnice.

Za turistično nalogo in predstavitev na turistični tržnici smo si: Ana Celan, Klara Loboda, Matija Kavkler, Žan Kurnik, Sara Strnad, Amadeja Ačko, Lana Kušar in Luka Perkovič prislužili srebrno priznanje. Žan in Lana sta bila zelo uspešna tudi na turističnem kvizu. Zasedla sta odlično 2. mesto.

Več foto utrinkov si lahko ogledate na spletni strani Turizmu pomaga lastna glava.

Člani turističnega podmladka