Članice turističnega podmladka z mentorico Andrejo Perkovič smo se v torek, 5. 4. 2022, predstavile na turistični tržnici Turizmu pomaga lastna glava v Mariboru.

Predstavili smo se z nalogo Bombica zdravja, v kateri smo predstavili turistični dogodek, ki ga načrtujemo za poletni čas. Turistom bomo predstavili Energetske točke v Hošnici in zelišča laporskega zeliščarja Boštjana Erkerja. Energijska voda in zelišča predstavljajo energijsko bombico, ki ti da energijo za vse dan.

Na stojnici v podobi čajnika smo predstavljali naše kraje in mimoidoče vabili na bombica zdravja – čaj skuhan v energijski vodi. Čaj smo jim postregli v skodelicah, ki smo jih zbirali v šoli. Tako smo poudarili pomen recikliranja in ljudi opomnili na ponovno uporabo. Obiskovalci so bili navdušeni nad idejo ponovne uporabe skodelic in jih z veseljem izbirali ter poskusili našo bombico zdravja.

Za raziskovalno nalogo in predstavitev na turistični tržnici smo prejele SREBRNO PRIZNANJE.

Predstavljamo vam nekaj fotografij iz tržnice. Več foto utrinkov si lahko ogledate na spletni strani Turizmu pomaga lastna glava.

Člani turističnega podmladka